Hizmetlerimiz

Marka Tescili

Bir işletmenin ürün/mal veya hizmetlerini bir başka işletmenin ürün/mal veya hizmetlerinden ayırt etmeye yarayan , kişi adları, sözcükler , şekiller, harfler , sayılar gibi her türlü işaretlerdir. Türkiye de markalar 556 Sayılı Markaların Korunması Hakkında KHK hükümlerine göre korunmaktadır. Markaların 556 Sayılı KHK nin etkili korumasından yararlanabilmesi için TESCİLLİ OLMASI ZORUNLUDUR

Ticaret Unvanları ve İşletme Adları başka kanunlarla tescilli olsa bile, MARKA OLARAK TESCİL EDİLMEDİKÇE marka sayılmaz. 556 Sayılı Markaların Korunması Hakkında KHK ile aşağıdaki önemli yenilikler getirilmiştir:

1-Hastane, Otel , Restaurant, Özel Okullar, Dershaneler, Yayıncılık, inşaat firmaları vs. gibi işletmelerin kullandığı HİZMET MARKALARININ tescil edilebilmesi. 2-İlan ve itiraz sistemiyle , benzer markaların mahkeme yoluna başvurmadan tescil işlemleri esnasında tescilinin önlenmesi ve ihtilafların çözümlenmesi 3-Yabancı kelimelerin marka olarak tesciline izin verilmesi.

Nasıl ki maliyeyle ilgili konularda bir MALİ MÜŞAVİRE, Hukuki konularda da bir avukata danışıyorsanız ; Yukarıda bahsedilen risklerle karşılaşmamak için markalarla ilgili konularda da sürekli danışabileceğiniz BİR MARKA/ PATENT VEKİLİ FİRMAYI, MARKA/ PATENT DANIŞMANINIZ olarak seçiniz.

Patent Tescili

Patent Bir buluş için buluş sahibine devlet tarafından verilen bir patent, buluş sahibinin izni olmadan başkalarının buluşu üretmesini, kullanmasını veya satmasını belirli bir süre boyunca engelleme hakkı vermektedir.
Patentli bir buluş; tıpkı işle ilgili alınıp, satılabilen, kiralanıp, kiraya verilebilen diğer mallar gibi buluş sahibinin mülkiyeti haline gelir. Patentler alındıkları ülkeler için hak sahipliği doğurur. Türkiye’de alınmış bir patent, sadece Türkiye içinde sahibine hak sağlamaktadır ve patentli ürünleri başkalarının Türkiye’ye ithal etmesi durumunda, hak sahibine ithali durdurma hakkı verir.

Patent iki şekilde verilir:
1- İncelemesiz patent: Bu sistem 7 yılık bir süre için patent verilebilirlik şartları ile ilgili inceleme yapılmadan patent verilmektedir. İncelemesiz patent verilmesi sisteminde tekniğin bilinen durumu ile ilgili araştırma raporu düzenlemekte, araştırma raporu yayınlamakta, 3. kişilerin başvuruyu araştırma raporu hakkındaki görüşleri alınmaktadır. Ancak incelemeli sistemden farklı olarak 3. kişilerin başvuru ve rapor hakkındaki görüşleri dikkate alınmadan incelemesiz patent verilmesine karar verilmektedir.
2- İncelemeli patent: Bu sistemde; araştırma raporunu yayınlanmasından sonra buluşun yeni olup olmadığı, tekniğin bilinene durumunun aşılıp aşılmadığı, sanayide uygulanabilir olup olmadığı kriterleri incelenmekte ve bu kritere uygun olan buluşlara 20 yıl süreli patent verilmektedir.

Faydalı Model Tescili

Faydalı Model , Türkiye’de ve dünyada yeni olan ve sanayiye uygulanabilen buluşların sahiplerine belirli bir süre (10 yıl), bu buluş konusu ürünü üretme ve pazarlama hakkının tanınmasıdır.
Yeni buluşları korumak için verilen bir başka belge türü de Faydalı Model Belgesi’dir. Faydalı Model Belgesi ile Patent arasında, belgelendirme, inceleme ve değerlendirme şekli bakımından fark vardır. Faydalı Model Belgesi verilerek sağlanan koruma, patente kıyasla daha kısa sürelidir. Buluşa Patent ya da Faydalı Model Belgesi verilmesi ile ilgili tercihi buluş sahibi yapmaktadır.
Bir buluşun Faydalı Model verilerek korunabilmesi için gerekli kriterler. Yenilik; Başvuru yapılmadan önce başkaları tarafından yazılı, sözlü ya da uygulanarak açıklanmamış olmak anlamında mutlak yeniliktir. – Sanayiye uygulanabilirlik; Buluşun tümüyle kuramsal olmak yerine pratiğe uygulanabilir özellik taşıması demektir. Faydalı model belgesine sahip bir firma kendisine önemli avantajlar sağlayacak buluşunun rakiplerince Taklit edilmesinin önüne geçebilmektedir. Faydalı model korunması, tecavüz fiillerine karşı patent korumasından daha hızlı ve seri bir işlev görece şekilde düzenlendiği için yoğun bir rekabetin yaşandığı küçük ve orta ölçekli pazarlarda çok iyi sonuç vermektedir

Endüstriyel Tasarım Tescili

Tasarım kısaca, bir ürünün tamamının veya bir parçasının çizgi, şekil, renk, biçim, doku, malzemenin esnekliği veya süslemesi gibi insan duyuları ile algılanabilen çeşitli unsur veya özelliklerin oluşturduğu görünüm olarak tanımlanabilir. Tasarımın sanayiye uygulanması ise endüstri ürünleri tasarımı alanına girmektedir.
Tasarım tescili koruma süresi 5 yıldır her 5 yılda bir yenileyerek 25 yıl koruma altına alabilirsiniz.

Barkod Alımı

Barkod; değişik kalınlıktaki dik çizgi ve boşluklardan oluşan ve verinin otomatik olarak ve hatasız bir biçimde başka bir ortama aktarılması için kullanılan bir yöntemdir. Barkod, değişik kalınlıktaki çizgilerden ve bu çizgiler arasındaki boşluklardan oluşur.
Barkod ile stok kodu, seri numarası, personel kodu gibi bilgilerin gösterilmesi sağlanabilir. Bu bilgilerin bilgisayara klavye aracılığı ile girilmesi zaman alıcı ve yorucu olmaktadır. Ayrıca bu yöntem pek sağlıklı olmamaktadır. Çünkü veriler girilirken hata yapılma olasılığı fazladır. Bu hata oranını ve harcanan zamanı azaltmak için barkodlar ve barkod okuyucular kullanılır.
Barkod, ürünün kodu veya ürün ile ilgili açıklamalar içermemelidir. Barkod sadece o ürüne ait bir referans numarası içermelidir. Bu referans numarası bilgisayara tanıtılır ve ürüne ait detaylı bilgiler bilgisayarda tutulur. Daha sonra bu referans numarası kullanılarak o ürüne ait bilgiye erişilir.
Örneğin; bir markette ürünün üzerinde bulunan barkod çizgileri ürünün fiyatı ve ürünün detayı hakkında bilgi içermez. O bir referans numarasıdır. Ürün, marketin bilgisayarına bu referans numarası ile tanıtılmıştır. Ürünle ilgili fiyat ve diğer bilgiler marketin bilgisayarına girilmiştir. Ürüne ait bilgi istendiğinde referans numarası bilgisayara gönderilir. Bilgisayarda ürün hakkındaki detaylı bilgiyi gönderir. Bu yöntemde ürünün fiyatı değiştiğinde sadece bilgisayardaki fiyatı değiştirmek yeterli olacaktır.
Barkod, barkod alfabesi (barcode symbology) denilen ve barkodun içerdiği çizgi ve boşlukların neye göre basılacağını belirleyen kurallara göre basılmaktadır. Barkodlar 0-9 arası rakamları, alfabedeki karakterleri ve bazı özel karakterleri (*, -, / vb.) içerebilirler. Bir çok barkod alfabesi vardır. Bu alfabelerden bazıları sadece rakamları içerirken bazıları da hem rakamları hem de özel karakterleri içerirler. Buna göre değişik barkod standartları ortaya çıkmaktadır. Bugün dünyada kullanılan bir çok barkod çeşidi bulunmaktadır. Barkod tipleri için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Logo Tasarımı

Her firmanın gururla temsil edeceği bir markası olmalıdır.

Bu marka logo ve amblemle müesseseye güç ve destektir.

Çünkü serbest pazarda güven sağlayan markalar logoları ve amlemleri ile ön plana çıkar ve firmanın pazar payını arttırır. Markanızı güven altına almak için onu logolu ve amblemli tescil ettirmeniz gerekir..

Danışmanlık

Marka. Patent, Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım,Telif hakları, Logo,Web sitesi, Kurumsal kimlik, CE,ISO,HACCEP belgelendirme ve danışmanlık.

Alan Adı Tahsis

Şirketinizin veya işyerinizin kendi adı ile web sitenizi oluşturmak ve kurumsal e-posta adresine sahip olmak için gerekli, internetteki adresiniz olan, alan adınızı hemen kaydedebilirsiniz. Alan adınızı kaydettikten sonra, kendi alan adınızı kullanarak, e-posta gönderebilir ya da web sitesi oluşturabilirsiniz.

Not: Alana adı tahsisi web sayfası kurmak demek değildir. Güvenilir web sayfası kurmak için çözüm ortağımıza danışın.

Referanslarımız